Speltsalade met fetakaas

  By Marion Janssens

augustus 16, 2016

Lekkere lunchsalade

  • Prep: 45 mins
  • Yields: 4 porties

Ingredients

500 gram spelt

1groentebouillontablet

4lente-uitjes

3 paprika's naar keuze

1 courgette

1 rode ui

100 gram zwarte olijven(zonder pit)

1 limoen

200 gram feta

3 takjes basilicum

3 takjes peterselie

tl.paprikapoeder

tl.cayennepeper

tl.komijnpoeder

olijfolie

Peper-zout

Directions

1Bereid de spelt volgens de gebruiksaanwijzing

2Snij de ui middendoor en vervolgens in fijne halve ringen

3Schil de paprika's met een dunschiller.Snij ze in kwarten,verwijderzaadlijsten en vliesjesen snij ze in grove stukken

4Verhit een scheut olijfolieop een matig vuur.Fruit de uiensnijder de olie.voeg na enkele min. de paprika toe

5Spoel de courgette en snij de groente in blokjes en laat ze 5 meestoven

6Voeg naar smaak een beetje paprikapoeder,komijnpoeder en cayennepeper toe

7Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien.snij ze dan schuin in ringen

8Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn.Hak de olijven in grove stukken

9Meng de kruiden,de lente-ui en de olijven door de gestoofde groenten

10Voeg ook de gare spelt toe,meng alles goed en breng op smaak met peper en zout en sap van halve limoen

11Serveer in een grote schaal en verbrokkel de fetakaas erover

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.