door Het Houtse Meer | jul 1, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Tournedos met gekarameliseerde sjalotten en rozemarijn By Het Houtse Meer Hoofdgerecht juli 1, 2016 Heerlijk gerecht voor op de barbecue! Waarbij je de houtskoolsmaak extra kan ervaren. Prep: 20 mins Yields: 2 Ingredients 5 sjalotten 100 ml rode wijn 20 ml balsamico azijn 20 g suiker 2 takjes rozemarijn 2 tournados olijfolie peper & zout Directions 1Pel en halveer de sjalotten over de lengte. 2Marineer deze in balsamicoazijn, rode wijn en suiker. 3Laat de tournedos op kamertemperatuur komen. 4Leg de rozemarijntakjes in olijfolie. 5Grill de sjalotjes kort op de bbq tot ze gekarameliseerd zijn. leg ze daarna in een aluminiumschaal op de bbq. (kruiden met peper & zout) 6Olie de tournedos en grill deze aan beide kanten 1 minuut. Strijk tussendoor met de rozemarijnolie het vlees. (kruiden met peper &zout) 7Garneer het gerecht met een takje rozemarijn op het vlees en eventueel met een paar gegrilde groene asperges en cherrytomaatjes erbij. 8Heerlijk bij romige aardappelpuree of verse friet.Barbecue of grilpan pannetje met dikke bodem close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.