Tournedos met gekarameliseerde sjalotten en rozemarijn

  By Het Houtse Meer  

juli 1, 2016

Heerlijk gerecht voor op de barbecue!
Waarbij je de houtskoolsmaak extra kan ervaren.

  • Prep: 20 mins
  • Yields: 2

Ingredients

5 sjalotten

100 ml rode wijn

20 ml balsamico azijn

20 g suiker

2 takjes rozemarijn

2 tournados

olijfolie

peper & zout

Directions

1Pel en halveer de sjalotten over de lengte.

2Marineer deze in balsamicoazijn, rode wijn en suiker.

3Laat de tournedos op kamertemperatuur komen.

4Leg de rozemarijntakjes in olijfolie.

5Grill de sjalotjes kort op de bbq tot ze gekarameliseerd zijn. leg ze daarna in een aluminiumschaal op de bbq. (kruiden met peper & zout)

6Olie de tournedos en grill deze aan beide kanten 1 minuut. Strijk tussendoor met de rozemarijnolie het vlees. (kruiden met peper &zout)

7Garneer het gerecht met een takje rozemarijn op het vlees en eventueel met een paar gegrilde groene asperges en cherrytomaatjes erbij.

8Heerlijk bij romige aardappelpuree of verse friet.

Barbecue of grilpan
pannetje met dikke bodem

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.