Varkensfilet met pancetta en appel

  By Stefanie Kamps  

augustus 31, 2016

Heerlijk hoofdgerecht met Italiaanse invloeden.

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4/5 porties

Ingredients

- 700GR varkensfilet (1 stuk)

- 1 eetl gedroogde salie

- 2 stevige appels, geschild, in parten

- 1 pakje pancetta

- 2 eetl boter

- 4 eetl olijfolie

- 100ML calvados

- 1 pot gevogeltefond (380ML)

- 2 theel tijmblaadjes

- 500GR krieltjes

- 3 tenen knoflook, gehalveerd

- keukentouw

Directions

1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de varkensfilet (op 1 cm na) aan de zijkant in met een mes. Vouw de filet open en bestrooi met zout, peper en gedroogde salie. Verdeel de helft van de appel in filet. Klap de filet dicht en bekleed met voorzichtig met pancetta. Bind het keukentouw om de filet zodat de vulling goed blijft zitten.

2Verhit de boter en olijfolie in een ovenbestendige koekenpan/gietijzeren ovenschaal. Braad de rollade aan alle kanten bruin aan. Flambeer het vlees met de calvados (let op!). Voeg de fond en tijm toe. Voeg hierna de gehalveerde krieltjes (afhankelijk van de grootte), knoflook en de rest van de appel toe. Schik de groenten om de filet heen en braad het geheel midden in de oven in 45 minuten gaar. Besprenkel tijdens het garen de filet regelmatig met de saus onderin de pan/ovenschaal.

Lekker met sugarsnaps, peultjes of sperzibonen.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.