Venkel met wortel en spekjes

  By peter detmers  

juli 12, 2016

simpel, smaakvol en gezond hoofdgerecht voor 2 personen

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 2 personen

Ingredients

1 venkelbol

1 winterpeen

2 vastkokende aardappels

125 gr gerookte spekreepjes

½ theelepel karwijzaad (kummel)

1 bouillonblokje

selderijzout

Directions

1Snij van de venkel de droge puntjes en de kont en snij in plakjes/blokjes

2Schrap de peen en snij in lengterichting in vieren en dan in blokjes

3Borstel onder de kraan of schil de aardappelen en snij ze in tweeën

4Kook de aardappelen in ruim water met een snufje selderijzout in 20 min gaar

5Kook wortel en venkel samen in ruim water met bouillonblokje en kummel in 15 min beetgaar

6Schenk ondertussen voor jezelf een lekker glas rode wijn in (bijv. Los Molinos): proost!!

7Bak de spekjes in koekenpan uit

8Giet de groenten en de aardappelen af en laat nog even met gesloten deksel rusten

9Serveer: Drapeer de groenten rondom de aardappelen en doe daar over heen de spekjes en wat spekvet naar behoefte Eet smakelijk pd160712

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.