door peter detmers | jul 12, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Venkel met wortel en spekjes By peter detmers Hoofdgerecht juli 12, 2016 simpel, smaakvol en gezond hoofdgerecht voor 2 personen Prep: 10 mins Cook: 20 mins Yields: 2 personen Ingredients 1 venkelbol 1 winterpeen 2 vastkokende aardappels 125 gr gerookte spekreepjes ½ theelepel karwijzaad (kummel) 1 bouillonblokje selderijzout Directions 1Snij van de venkel de droge puntjes en de kont en snij in plakjes/blokjes 2Schrap de peen en snij in lengterichting in vieren en dan in blokjes 3Borstel onder de kraan of schil de aardappelen en snij ze in tweeën 4Kook de aardappelen in ruim water met een snufje selderijzout in 20 min gaar 5Kook wortel en venkel samen in ruim water met bouillonblokje en kummel in 15 min beetgaar 6Schenk ondertussen voor jezelf een lekker glas rode wijn in (bijv. Los Molinos): proost!! 7Bak de spekjes in koekenpan uit 8Giet de groenten en de aardappelen af en laat nog even met gesloten deksel rusten 9Serveer: Drapeer de groenten rondom de aardappelen en doe daar over heen de spekjes en wat spekvet naar behoefte Eet smakelijk pd160712 close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.