Venkelsoepje

By AH Made  

juli 27, 2016

Dit recept is van Nell Hendriks
In plaats van rivierkreeftstaartjes kunt u ook kleine blokjes gekookte ham, garnaaltjes of gebakken en grof verkruimelde Serranoham gebruiken.

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 4 porties

Ingredients

2 stuks venkel

2 eetlepels Pernod

500ml runderbouillon

125ml slagroom

zout en peper

olijfolie

gekookte rivierkreeftenstaartjes

(Eventueel blanke roux korrels)

Directions

1Soepbord verwarmen.

2Rivierkreeftjes uit de koeling halen op kamertemperatuur laten komen.

3Groen van de venkel snijden en bewaren voor garnering.

4Venkel in stukken snijden(harde hart eruit halen) en aanzetten in een scheutje olijfolie.

5Afblussen met Pernod(let op: begin met één eetlepel, dan even proeven, of meer nodig is).

6De bouillon en room toevoegen.

7Venkel hierin laten garen en daarna blenderen en zeven.

8Op smaak brengen met peper, zout en bouillonpoeder.

9Eventueel afbinden met blanke roux korrels.

10Rivierkreeftjes in een warm bord leggen en hierop de hete soep schenken.

11Garneren met een groen takje van de venkel.

blender

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.