Vietnamese Noedelsoep met Kip (Pho Ga)

  By Zoe van Marion  

augustus 10, 2016

Een echte Vietnamese soep en extra lekker met Aziatische snacks er bij.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 porties

Ingredients

4 stukjes gember (plakjes)

2 tenen knoflook

2 liter groentebouillon

250 gram noodles

200 gram paddestoelen

400 gram kippendijen

1 bosje lente uien

125 gram tauge

1 el vissaus per kom (4x)

handje fijngesneden koriander

1 spaanse peper

scheutje sojasaus

snufje chilipoeder

Beetje olijfolie

Directions

1Het is handig om alle ingredi├źnten vast van te voren te wassen en snijden. Snij de kippendijen klein, maak een snelle marinade van olie en chilipoeder en roer dit door elkaar. Halfeer de paddestoelen of maak er plakjes van. Doe ook het overige snijwerk direct en snij de peper, lente uien, knoflook en de koriander. Vergeet niet om de taug├ę te wassen.

2Breng een kleine liter groente bouillon aan de kook. Voeg de gember en knoflook toe en laat deze een kwartiertje meetrekken.

3Bak de kippendijen krokant op hoog vuur. Wok vervolgens de champignons mee tot ze lekker bruin gebakken zijn.

4Kook de noedels volgens het recept, en spoel deze na met koud water en verdeel deze over de kommen. Verdeel ook de kip, champignons en lente uien.

5Schenk met een zeef het bouillon in de kommen of vis van te voren de gember en knoflook eruit.

6Voeg de vissaus toe en leg de tauge en de koriander op de soep.

7Serveer met de rode chili en sojasaus apart. Eet smakelijk!

Lekker te serveren met Aziatische hapjes zoals sate stokjes, loempia's, vlindergarnalen etc.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.