Viscake a la casa 1994.

  By wim verweijmeren  

juli 13, 2016

De Viscake ontwikkelde ik toen ik werd uitgenodigd mee te doen in 1994 voor de wedstrijd
"De Beste Bakker van Breda e.o.".

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 45 mins
  • Yields: recept voor 4 personen.

Ingredients

VISCAKE á la casa 1994.

Cake gevuld met verse zalmfilet, gerookte forelfilet, ansjovis, tomaat, artisjokken en

bleekselderij. Met een saus van tomaten en basilicum.

Benodigdheden voor 4 personen :

Voor de Cake :

150 gr. Bloem

3 theelepels gedroogde gist

3 eieren

350 gr. Verse zalmfilet

250 gr. Gerookte forelfilet

1 blikje ansjovis

2 tomaten

3 artisjokken harten

2 stengels bleekselderij

1 middelgrote ui

2 theelepels Cajun kruiden

1 eetlepels roomboter

Zout

Peper

2 eetlepels melk

Voor de saus :

1 wijnglas witte wijn

3 tomaten

1 eetlepel roomboter

2 eetlepels verse basilicumblaadjes

1 eetlepel bloem

Zout

Peper

Bereiden :

De Viscake :

De zalmfilet en de gerookte forel filet in kleine blokjes snijden.

De bleekselderij ontdoen van draden en in kleine blokjes snijden.

De ansjovis uit laten lekken en in de melk leggen om te ontzouten, 1 uur.

Later deze ansjovis ook in kleine stukjes snijden.

De 2 tomaten ontvellen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.

De artisjokken in kleine blokjes snijden.

De ui in kleine stukjes snijden.

In een grote schaal of kom, de eieren loskloppen met een snufje zout.

De bloem en de gist vermengen en door de eieren mengen totdat een homogene massa ontstaat.

Alle ingrediënten voorzichtig door het beslag mengen.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

De cakevorm invetten met roomboter.

Alles in de cakevorm storten.

De oven voorverwarmen op 165 gr.

De cake afbakken gedurende 45 min.

Voor de saus :

De 3 tomaten ontvellen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

De tomaten met roomboter zachtjes garen met de witte wijn gedurende plm. 20 min.

Als de saus is ingedikt de klein gesneden basilicumblaadjes toevoegen en van de hittebron halen.

Zout en peper naar smaak toevoegen.

Als de saus “ te nat “ is er een eetlepel bloem doorheen scheppen.

Serveren :

De wat afgekoelde Viscake in plakken snijden en serveren met de warme tomaten basilicumsaus.

Lekker erbij is een verse gemengde sla en een frisse dressing.

Een gekoelde witte wijn als Chardonnay is een prima begeleider.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Directions

1zie volledige tekst bij Ingrediënten.

Cakevorm

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.