

Watermeloen en Feta Salade
By Zoe van Marion Hoofdgerecht
juli 24, 2016
Een prachtige zomerse salade. Je denkt wellicht: wat in hemelsnaam doet watermeloen en feta samen in 1 salade?! Maar ik kan je verzekeren, deze combinatie is verrukkelijk. Lekker als lunch of bij de barbecue.
- Prep: 15 mins
- Yields: 1 halve meloen vol salade (en nog wat extra)
Directions
1Snijd de watermeloen doormidden. Haal, als je dat zelf fijn vind, de pitjes uit de meloen. Ik zelf laat ze zitten.
2Hap met een meloen-boor, kleine ronde balletjes uit de water meloen en leg ze in een grote kom. (je kunt het ook op een andere manier doen, maar dit ziet er straks extra leuk uit). Zorg dat de watermeloen leeg is en houd de schil apart (om later te gebruiken als kom).
3Snijd de zwarte olijven in halfjes of kwartjes en stop ze in de kom bij de watermeloen.
4Snijd het rode uitje in snippers of dunne kleinere plakjes en leg ook deze in de komt.
5Snijd de komkommer door vieren en maak daar ook kleine plakjes van (dus in een plakje en dan daar weer 4 stukjes van maken). Ook dit kan aan de grote kom toegevoegd worden.
6Pak daarna een handje munt (ongeveer 1 takje) en snijd dit fijn, tot prettig eetbare stukjes. Ook dit mag in de kom.
7Tot slot mag je de feta in stukje snijden of brokkelen en bij de rest voegen. Meng nu de gehele kom goed door elkaar.
8Vul de lege watermeloen schil met de salade en leg er nog wat muntblaadjes bovenop en je hebt een prachtige salade met een heerlijke smaakcombinatie. Enjoy!
9Waarschijnlijk hou je nog wat salade over, maar je kunt het altijd nog aanvullen natuurlijk, of gewoon uit de kom eten.
Eventueel een meloen-boor
0 Reviews
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.