door AH Made | jul 30, 2016 | 0 Reacties Tweet Full-screen Zacht gegaarde kalfs sucade met stampotje van savooiekool By AH Made Hoofdgerecht juli 30, 2016 recept van Nell Hendriks Prep: 1 hr Cook: 2 hrs Ingredients Zacht gegaarde kalfssucade: 1 mooi stuk klafs sucade 3 teentjes knoflook 1/4 wortel 4 sjalotjes 1/2 prei 2 takjes tijm 1 blaadje laurier 2 dl. rode wijn 1 liter kalfspond zout, peper en mosterd 1/2 lepel bouillonpoeder stampotje van savooiekool: 300 gram gesneden savooiekool 300 gram aardappels 100 gram spekjes 50 gram boter 2 dl. melk zout en peper bouillon poeder Directions 1bereidingswijze zacht gegaarde kalfs sucade: 2Zet de oven op 150 graden 3Snijdt de de sucade aan de vetkant licht in 4Smeer hem daarna in met mosterd, peper en zout 5Bak de sucade mooi bruin in de boter en leg hem daarna in een diepe ovenslede 6De groenten en kruiden aanfruiten in de boter en even licht aanbakken en op de kalfs sucade lepelen 7De pan afblussen met de rode wijn en de kalfsfond 8Alle aanhangsels van de pan oplossen in de wijn/fond 9Dit vocht op de sucade gieten en zorgen dat de sucade helemaal onder het vocht staat 10Anders kunt u deze nog aanvullen met water en rode wijn 11In de oven op 150 graden gedurende 2 uur laten sudderen. 12De sucade uit het vocht halen en warm wegztten 13Snijdt de sucade in mooie plakken 14de Kalfsjus passeren door een zeef, inkoken en op smaak brengen 15eventueel licht afbinden met rouxkorrels 16Het vlees zachtjes warm laten worden in de jus 17stamppotje van savooiekool: 18De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden, opzetten met koud water. 19Als ze gaar zijn afgieten en stomen 20aardappels stampen op smaak brengen met warme melk,roomboter, zout en peper, bouillon poeder 21De Savooie kool snijden ( harde kerk eruit snijden ) en blancheren 22de spekjes uitbakken 23Dit alles door elkaar mengen zodat een luchtig stamppotje wordt verkregen 24Stamppotje op verwarmd bord en hierop de plakken gegaarde sucade, jus over het stamppotje en de sucad close full screen 00:00 0 Reviews Antwoord annulerenYour review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Mijn naam, e-mail en site bewaren in deze browser voor de volgende keer wanneer ik een reactie plaats. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.