Zacht gegaarde kalfs sucade met stampotje van savooiekool

By AH Made  

juli 30, 2016

recept van Nell Hendriks

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 2 hrs

Ingredients

Zacht gegaarde kalfssucade:

1 mooi stuk klafs sucade

3 teentjes knoflook

1/4 wortel

4 sjalotjes

1/2 prei

2 takjes tijm

1 blaadje laurier

2 dl. rode wijn

1 liter kalfspond

zout, peper en mosterd

1/2 lepel bouillonpoeder

stampotje van savooiekool:

300 gram gesneden savooiekool

300 gram aardappels

100 gram spekjes

50 gram boter

2 dl. melk

zout en peper

bouillon poeder

Directions

1bereidingswijze zacht gegaarde kalfs sucade:

2Zet de oven op 150 graden

3Snijdt de de sucade aan de vetkant licht in

4Smeer hem daarna in met mosterd, peper en zout

5Bak de sucade mooi bruin in de boter en leg hem daarna in een diepe ovenslede

6De groenten en kruiden aanfruiten in de boter en even licht aanbakken en op de kalfs sucade lepelen

7De pan afblussen met de rode wijn en de kalfsfond

8Alle aanhangsels van de pan oplossen in de wijn/fond

9Dit vocht op de sucade gieten en zorgen dat de sucade helemaal onder het vocht staat

10Anders kunt u deze nog aanvullen met water en rode wijn

11In de oven op 150 graden gedurende 2 uur laten sudderen.

12De sucade uit het vocht halen en warm wegztten

13Snijdt de sucade in mooie plakken

14de Kalfsjus passeren door een zeef, inkoken en op smaak brengen

15eventueel licht afbinden met rouxkorrels

16Het vlees zachtjes warm laten worden in de jus

17stamppotje van savooiekool:

18De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden, opzetten met koud water.

19Als ze gaar zijn afgieten en stomen

20aardappels stampen op smaak brengen met warme melk,roomboter, zout en peper, bouillon poeder

21De Savooie kool snijden ( harde kerk eruit snijden ) en blancheren

22de spekjes uitbakken

23Dit alles door elkaar mengen zodat een luchtig stamppotje wordt verkregen

24Stamppotje op verwarmd bord en hierop de plakken gegaarde sucade, jus over het stamppotje en de sucad

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.