Zachte soep van knolselderij

  By michiel peeters  

september 4, 2016

Knolselderij is een groente die door de aanblik wonderschoon is en bovendien nog erg smaakvol. De knolselderij is de basis voor vele en lekkere , vooral in de winter, recepten. Kortom een veelzijdige, culinaire duizendpoot. Dit heerlijke zachte soepje bevat als hoofdbestanddeel: de ‘onooglijke knol’. Kijk bij de tips voor verfijnde gerechten met deze alledaagse knol!
Tip
• Ook lekker met pastinaak (in blokjes) even aanfruiten samen met de uit, prei, blokjes knolselderij
• Iets pittiger kan ook: voeg na het pureren minimaal vier theelepels mierikswortel toe en maak een culinair soepje door het – net voor het opdienen - te bestrooien met reepjes zalm.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: afhankelijk van de kommetjes: minimaal zes

Ingredients

• 1 hele knolselderij

• 1 ui

• 1 prei

• 1 l groentebouillon (vers of een blokje)

• 1 aardappel

• 125 ml kookroom

• spekblokjes of reepjes

• beetje boter

Directions

1• Snij de knolselderij in plakken, schil ze en snij vervolgens in blokjes. HOUD één plak apart!

2• Snij de ui in blokjes

3• Snij de prei in ringetjes

4• Bak de ui, de prei en de blokjes knolselderij even wat aan in een beetje boter in de soeppan

5• Voeg de bouillon toe

6• Kook een geschilde en in blokken gesneden aardappel toe en laat het meekoken

7• Voeg na 30 minuten 125 ml kookroom toe

8• Pureer het met de staafmixer tot een gladde massa

9• Laat de soep langzaam op temperatuur komen

10• Bak de blokjes of reepjes spek in een koekenpan

11• Maak van de overgebleven plak knolselderij kleine blokjes en laat die kort(beetgaar) mee sudderen

12• Voeg blokjes spek toe aan de soep

13• Maak eventueel af met een snufje zout en wat peper

Tip
• Ook lekker met pastinaak (in blokjes) even aanfruiten samen met de uit, prei, blokjes knolselderij
• Iets pittiger kan ook: voeg na het pureren minimaal vier theelepels mierikswortel toe en maak een culinair soepje door het – net voor het opdienen - te bestrooien met reepjes zalm.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.