Knolselderij is een groente die door de aanblik wonderschoon is en bovendien nog erg smaakvol. De knolselderij is de basis voor vele en lekkere , vooral in de winter, recepten. Kortom een veelzijdige, culinaire duizendpoot. Dit heerlijke zachte soepje bevat als hoofdbestanddeel: de ‘onooglijke knol’. Kijk bij de tips voor verfijnde gerechten met deze alledaagse knol!
Tip
• Ook lekker met pastinaak (in blokjes) even aanfruiten samen met de uit, prei, blokjes knolselderij
• Iets pittiger kan ook: voeg na het pureren minimaal vier theelepels mierikswortel toe en maak een culinair soepje door het – net voor het opdienen - te bestrooien met reepjes zalm.
Door een ieder geprezen voorgerecht. Niet moeilijk te maken, maar altijd succes verzekerd!
Ik heb mooie foto's van dit gerecht, maar ik krijg deze niet ingevoerd.
Ik zou deze altijd nog op een andere manier kunnen aanleveren, mocht dit recept worden uitgekozen.
By Bets Nobelen
NB:
1. Dit gerecht is na enige voorbereiding (snijwerk) eenvoudig te maken. Het smaakt overheerlijk door de combinatie van vis met een pernod-venkel/saus. Gemakkelijk aan te passen als het een amuse of een hoofdgerecht moet zijn.
2. Als jongeren < 18 meeëten: geen alcohol verwerken.
Frisse salade van gerookte kip en bleekselderie, lekker als voorgerecht of als salade bij een barbecue.
De combinatie van de verschillende ingredienten geeft dit gerecht een verrassende smaak.
By Annie Dirven
deze soep is helend na een innemende avond en een opkikkertje bij griep
By Ad van Kuyck