De afgelopen 15 jaar

Made 8791
Onze historie in het kort..

Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Pa, wat jij doet, ga ik nooit doen. Jij bent nooit thuis” . Nu 15 jaar later, weet ik wel beter. Ik wilde altijd wel een eigen onderneming starten, maar dan een kleine ambachtelijke slagerij.

Na mijn militaire diensttijd vroeg mijn vader of ik toch even 2 maanden wilde helpen in de ambachtelijke slagerij van zijn Albert Heijn supermarkt. De slager die op dat moment in dienst was, had om gezondheidsredenen plotseling afscheid genomen. “Even 2 maanden helpen, dan kan ik ondertussen op zoek naar een andere slager”, aldus mijn vader.

Die 2 maanden vlogen voorbij en voordat we er erg in hadden, ging ik op cursus, volgde management trainingen, nam afscheid van de slagerij en ging me verdiepen in de totale supermarkt.

De opening in 2001

In 2001 stonden we aan de vooravond van een verbouwing van de Albert Heijn supermarkt aan het Burg. Smitsplein. Op dat moment stond de directeur van Albert Heijn voor mijn neus, of wij geen interesse hadden in de locatie van de Primarkt, Nieuwstraat 104  in Made. Na wat wikken en wegen hebben we de grote stap genomen. Een beslissing die ons tot op heden geen seconde spijt heeft opgeleverd.

We maakten een start met een mix van 40 Albert Heijn en 40 Primarkt medewerkers,  een mix van twee retail culturen. Het was een uitdaging om hier één team van te maken, wat klaar stond voor elkaar en voor de klant. Met dit complete team zorgen voor volle en schone vakken, aantrekkelijk assortiment, maar vooral een actieve klantenbenadering. Dit is uiteindelijk het begin geweest van onze gouden uitspraak: “De klant heeft altijd voorrang”.

Etos, Gall & Gall en verder

In 2006 openden we een Etos drogisterij, we wilden graag alles onder één dak: het zogenaamde “One stop Shopping”. In dit jaar kregen we ook de mogelijkheid om de loods behorende bij de Molen te kopen, dit was voor ons de mogelijkheid om onze winkelvloeroppervlakte te vergroten van 1100 naar 1700 m2.

In 2008 opende we onze nieuwe “grote” Albert Heijn. Een nieuwe look, een nog ruimer assortiment, brede paden. Ook introduceerde we op dat moment zelfscanning als één van de eerste Albert Heijn supermarkten.

In 2011 werden we franchisenemer Gall&Gall, de ruimte werd verbouwd en kreeg een , moderne look and feel. Nu was het compleet, onze route voor een klein winkelcentrum was voltooid.